"גדלתי על התכנים של החינוכית", אומר ירעם נתניהו שאיחד את כל הקולות המוכרים ואוהבים מהתוכניות הנוסטלגיות למפגשי זום לציבור הרחב
הקורונה גרמה להרבה משברים ורגעים לא פשוטים. התקופה הזאת גם הביאה עימה שלל הזדמנויות. לירעם נתניהו היא גרמה לאחד למפגשי זום, תחת הכותרת "קבלן קולות", את מיטב הקולות מהסרטים והסדרות שכולם מכירים ואוהבים. החל מהקולות של פינוקיו, מלך האריות, המומינים וגם מפגש עם הכוכבים של רחוב סומסום, בלי סודות ופרפר נחמד.
ירעם נתניהו הוא יועץ לשון במקצועו, מרצה ללשון ומרצה במכללות. בעבר היה גם יועץ הלשון של התוכניות השונות בטלוויזיה החינוכית: "כשהייתי שם ניסיתי לדמיין את הקולות או את עפרה חזה עומדת איפשהו בחדר".
"גדלתי על התכנים של החינוכית", מסביר נתניהו, "הקו הנוסטלגי שאני עושה ב'קבלן קולות' הוא בדגש על החינוכית ואין דברים של ערוץ הילדים בגלל שאני לא מכוון אליו. התוכניות הן משנות ה-80 וה-90, וגם הסרטים של דיסני מעידן הרנסנס".
בהסכת הלשוני של ירעם "קולולושה" הוא מפרט את העניין בתחום: "עולם הדיבוב מעולם עניין אותי ותמיד התסתכלי על רשימת השמות בסוף התוכניות. תמיד הופיעה רשימה של אנשים שדיבבו את התוכניות".
הרעיון למפגשים הגיע מיום הולדת של שפרירה זכאי, במאית הדיבוב של שלל הסדרות המצוירות של החינוכית-ערוץ 1 והסרטים הקלאסיים של דיסני: "עלה רעיון לעשות לה יום הולדת בזום", מסביר נתניהו, "הזמנתי הרבה אנשים שלא היו ביום ההולדת הקודם, וזה היה כל כך מוצלח. הלכתי עם תחושת איפוריה ואמרתי 'היה כל כך כיף, למה לא לעשות את זה עם עוד אנשי דיבוב?".
המפגש הראשון של ירעם במסגרת פרויקט "קבלן קולות" היה עם יפה גבאי, האמא העברית של מרקו, דני שובבני ואליסה מארץ הפלאות: "אמרתי ליפה שאין לי מושג איך זה יהיה וכמה אנשים יגיעו, אבל בואי ננסה. אחרי זה הרמתי מפגשי קונספט שהיו שניים ולא דמות אחת. היה מפגש של הדרדסים, ואז הבנתי שכדאי ללכת על קונספט של תוכנית".
איזה מפגשים אתה הכי זוכר?
נתניהו: "קשה לי לענות על השאלה. אני אמור לענות מלך האריות, אבל הייתי כל כך לחוץ מהמפגש הזה כי זה מלך האריות וכי ידעתי שהיו מלא אנשים וצדקתי. וגם זה היה הפעם הראשונה שהיה שישה אנשים ביחד. השיא היה בפרפר נחמד שהיו ארבע אורחים. הייתי צריך לנהל כך שאף אחד לא ייצא מתוסכל ולתת לכולם לדבר".
"מפגש הפתיחים זכור לי. הזמנתי את המבצעים של הפתיחים המקוריים לשיר בשידור חי את הביצועים המקוריים כמו אילנית, דפנה ארמוני ומוטי דיכנה, זה כיוון אחר במפגשים. זה היה כמו מופע אחד אחרי השני ומדי פעם סיפרו איזה שהוא סיפור. היה כיף מאוד כי שרתי איתם".
גילת דברים חדשים שלא ידעת לפני כן?
נתניהו: "במפגש של רחוב סומסום, שרי צוריאל (מפעילת הבובה של קיפי) סיפרה שהיא לא ראתה בעיניים של הבובה ולא מהאף, אלא מהאוזניים של הבובה. שאלתי אותה: 'מה זה אומר לראות מהאוזניים? כי הן נמצאות בצדדים', היא אמרה שתוך כדי תנועה היא לא הלכה ישר כי היא הייתה צריכה להטות את הראש כדי לראות".
"היא גם סיפרה שהבובה הייתה מאוד כבדה וגרמה לה אחר כך לבעיות בברכיים, הבובה לא התואמה מבחינת משקל לשרי".
קטע נוסף שמזכיר נתניהו הוא מתוך התוכנית בלי סודות, שבו חני ונתן מופעים בצלליות ומפרקים מילים לשתי הבהרות: "חני סיפרה שצילמו את הקטע שהיא יושבת על הברכיים של נתן עם הפנים אליו. ברמה שחני אומרת שהרגישה את הנשימות שלו ממש צמוד. הם היו מספרים שאנשים היו נכנסים לאולפן והיו שואלים 'מה קורה פה, האם זה הטלוויזיה החינוכית?' זה הזוי'".
מה צפוי בעתיד של המיזם?
נתניהו: "בחמישי הקרוב יהיה מפגש עם חנה דרורי קשי, הבמאית של סדרות מצוירות כמו המומינים, טוב טוב הגמד, אבא בונה ועוד. מפגש נוסף יהיה עם המדבבים שהיו ילדים בזמן הדיבוב כמו עידו מוסרי (אוליבר מהסרט אוליבר וחבורתו), דורון בן-עמי (סימבה מהסרט מלך האריות), וטל בלכרוביץ' (מוגלי מהסרט ספר הג'ונגל).